Reactie Chemours op zitting bij Rechtbank in Dordrecht

Dordrecht, 14 maart 2023 – Vandaag vond bij de Rechtbank in Dordrecht een zitting plaats in de zaak die de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden hebben aangespannen tegen Chemours. Deze zaak ligt nu bij de Rechtbank ter beoordeling, dus onze reactie beperkt zich tot het volgende:

Chemours respecteert de zorgen die de gemeenten kunnen hebben. We blijven toegewijd aan ons Corporate Responsibility Commitment, waarbij we investeren in processen en technieken die ons in staat stellen de effectiviteit ervan te vergroten en onze impact op de omgeving te minimaliseren. Dat willen we benadrukken.

Chemours gebruikt geen PFOA in de productieprocessen en de site is gestopt met het gebruik van PFOA voordat Chemours in 2015 als onafhankelijk bedrijf werd opgericht. Sinds die tijd heeft Chemours hard gewerkt om de emissies te verminderen. Bijvoorbeeld die van HFPO-DA ('GenX') zijn al met meer dan 99% verminderd. Die doelstelling staat ook voor andere emissies, met een tussentijdse doelstelling van een reductie met 80% tegen 2024.  Chemours staat voor het verantwoord produceren van de fluorpolymeren die onmisbaar zijn voor talloze producten die onze samenleving draaiende houden – van computerchips, (elektrische) voertuigen tot medische toepassingen.