Succesvolle Bike-to-Work week

Een groen woon-werkverkeer, dat slaat aan

In juni 2023 organiseerde ons Corporate Responsibility Commitment (CRC) team met succes een "Bike to Work" week, om collega's te inspireren de auto te laten staan. In samenwerking met Katoen Natie, onze logistieke partner en eigenaar van het kantorencomplex waar Chemours gevestigd is in de haven van Antwerpen (Kallo), hebben we een Waterbus-steiger geïntroduceerd op onze site. Dit brengt de reistijd naar het stadscentrum terug tot slechts 30 minuten.

Reeds in 2018 werd gestart met een  leaseprogramma voor bedrijfsfietsen. Het biedt werknemers de keuze uit verschillende fietsen tegen voordelige tarieven gedurende drie jaar. Dit initiatief, aangevuld met uitgebreide veiligheidstrainingen en speciale faciliteiten voor fietspendelaars, raakte duidelijk een gevoelige snaar: een op de vijf medewerkers van Chemours Belgium kiest nu regelmatig voor groener woon-werkverkeer. Het illustreert onze standvastige toewijding aan duurzame mobiliteit, en is een voorbeeld van ons engagement om te sturen naar een groenere, meer milieubewuste toekomst.

Zo promootten we ook actief de overstap van loontrekkende automobilisten naar elektrische wagens in 2022, met als doel een volledig koolstofneutraal wagenpark tegen 2025. Dit vooruitdenkend beleid wint momentum in andere Chemours EMEA-landen. Voor stadsbewoners die de elektrische overstap niet kunnen maken, biedt ons innovatieve "mobiliteitsbudget" milieuvriendelijke alternatieven of ondersteunt het een verhuis dichter naar het werk.

Ter ondersteuning van bestuurders van elektrische auto's hebben we tien gratis oplaadpunten geïnstalleerd in onze fabriek in Mechelen, waarmee we onze inzet voor groene praktijken uitbreiden van onze werknemers naar de bredere gemeenschap. Te midden van de uitdagingen van de COVID-19 pandemie, nam Chemours Belgium het voortouw binnen Chemours Europe door een vooruitstrevend thuiskantoorbeleid te implementeren. Deze strategische zet draagt niet alleen bij tot een netto koolstofbesparing, maar verbetert ook het evenwicht tussen werk en privéleven van ons toegewijde team.

Allemaal positieve evoluties waar we met ons bedrijf blijven op inzetten.