CRC Day zet aan tot een duurzame toekomst

Samen naar een groene toekomst

Wij willen onze collega’s de nodige informatie geven om duurzame keuzes te maken in hun persoonlijke leven. Daarom organiseerde ons team op donderdag 17 november een Corporate Responsibility Commitment (CRC) Day.

Meer dan de helft van onze medewerkers stonden zowel in Mechelen als in Kallo klaar om deel te nemen aan de informatieve sessies rond duurzaamheid dat ons CRC-team had uitgewerkt. Wie er niet kon bijzijn, kon de opgenomen sessies nadien nog bekijken.

Het was ook een ideaal moment om even stil te staan bij waar het bedrijf zelf op werkt in kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo werd er bijvoorbeeld ingegaan op onderwerpen als membraantechnologie voor waterstofproductie, regelgeving voor verpakkingsafval, nieuwe duurzaamheidsinitiatieven met betrekking tot titaniumdioxide, het impactvolle 'Remove2Reclaim'-project en de groeiende rol van duurzaamheid bij inkoop. In de presentaties brachten collega's die actief betrokken waren bij deze projecten hun ervaringen op een toegankelijke, niet-technische manier naar voren. Dit persoonlijke tintje bevorderde een sterke band tussen de sprekers en de deelnemers, wat resulteerde in dynamische discussies met veel vragen en antwoorden.

De positieve feedback van de deelnemers onderstreepte de verwondering over de breedte van de duurzaamheid en CRC-initiatieven die al lopen bij Chemours. Aangemoedigd door deze respons gaven de deelnemers waardevolle suggesties voor toekomstige inspanningen, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor een jaar vol hernieuwde energie en enthousiasme voor ons CRC-team.

Door het CRC-concept uit te breiden tot buiten onze organisatiegrenzen, zag het team de impact van de inflatie op gas en elektriciteit waar veel teamleden mee te maken hebben. Om dit probleem aan te pakken, werd een externe consultant uitgenodigd om ideeën, tips en trucs uit te wisselen over het verminderen van energieverbruik en -kosten thuis. Deze informatieve sessies gaven medewerkers niet alleen praktische inzichten, maar boden ook een platform voor het beantwoorden van individuele vragen over keuzes en investeringen om hun energievoetafdruk te minimaliseren.