Chemours Belgium plaatss diversiteit en inclusie hoog op de regenboodvaandel

De Pride Employee Resource Group in actie

Deze zomer waren we met trots voor het eerst aanwezig op het Antwerp Pride-evenement. Het is een belangrijke mijlpaal voor onze gloednieuwe Pride Employee Resource Group (ERG). Onze deelname bevestigt ons engagement voor diversiteit, gelijkheid en inclusie. Ons doel is het bevorderen van een veilige werkplek waar elke werknemer zichzelf kan zijn.

"Het Antwerp Pride evenement biedt een platform om de waarden van ons bedrijf onder de aandacht te brengen. Het is super om te zien hoe dit evenement en ons ERG-team niet alleen leden van de LGBTQIA+ gemeenschap verenigen, maar een dynamiek van wederzijdse respect losweken", zegt Jolien Bogaert, EMEA Customer Service Supervisor voor onze Thermal and Specialized Solutions (TSS) business.

Mechelen, thuisbasis van een van onze sites in België, is onlangs toegetreden tot het Rainbow City Network. Dat is een coalitie van steden die zichtbare inclusie promoten en tegelijkertijd ervaringen, expertise en goede praktijken delen en samen uitdagingen aangaan. Aangezien onze waarden hier nauw bij aansluiten,  leveren we hier graag onze bijdrage toe. Op onze sites nemen vrouwelijke en zich als vrouw voelende werknemers 42% van de lokale functies in, en 7,5% wordt ingevuld door niet-Belgische werknemers.

Samen blijven we opkomen voor diversiteit, gelijkheid en inclusie, en creëren we een positieve impact, niet alleen binnen onze organisatie, maar ook in de bredere gemeenschap die we met trots dienen.

Heb je interesse om bij ons te komen werken? Kijk dan even naar onze vacatures of solliciteer vrijblijvend.