Samenwerking met Technische Scholen Mechelen

Eind juni 2023 ondertekende Chemours een driejarige samenwerking met Technische Scholen Mechelen (TSM). Dit initiatief onderstreept het belang van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) in het onderwijs en moedigt studenten aan om hun passie voor wetenschap en technologie te verkennen.

Met ChemFEST, een duurzaam STEM-programma op maat voor middelbare scholen, wil Chemours tijd, talent en financiële middelen vrijmaken om de volgende generatie STEM-professionals op te leiden. De nabijheid van de Chemours-fabriek in Mechelen biedt TSM-leerlingen een unieke kans om de wereld van chemie te ontdekken en wetenschappelijke concepten in actie te zien binnen een industriële omgeving.

Als onderdeel van deze samenwerking zal Chemours een adviserende rol spelen en leerkrachten en leerlingen inspireren en ondersteunen via verschillende evenementen. Dit zijn onder andere STEMdagen in de vestiging van Chemours in Mechelen voor 13-14-jarige leerlingen, Think&Do-Days voor 11-12-jarige leerlingen en het evenement Smart Women Afternoon om meisjes en vrouwen te betrekken bij wetenschap. Chemours zal ook begeleiding geven over TSM-schoolveiligheid, labopstellingen, duurzaamheid, afvalinzameling en ergonomie. Bovendien zullen werknemers van Chemours tijdens een “dienstverleningsdag” meehelpen met klusjes en schoolrenovaties, en zal ze financieel bijdragen aan het opknappen van het wetenschaps- en STEM-lab.

Bernard Delhaye, Country Leader van Chemours Belgium: "Als toonaangevend chemiebedrijf begrijpen we het belang van STEM-onderwijs en willen we jongeren inspireren om hun talenten op dit gebied te verkennen. Deze actie sluit aan bij een van onze strategische pijlers, namelijk impactvol investeren in de gemeenschappen waarin we als werkgever actief zijn. Door nauw samen te werken met TSM willen we een positieve impact hebben op de volgende generatie wetenschappers en technologen."

Marc Steemans, pedagogisch directeur van de brugklas van TSM, voegt hieraan toe: "Deze samenwerking met Chemours opent nieuwe deuren voor onze leerlingen en geeft hen de kans om de wereld van de chemie van dichtbij mee te maken. We zijn Chemours dankbaar voor hun steun en kijken ernaar uit om samen te werken aan het bevorderen van STEM-onderwijs en het stimuleren van de interesse van onze leerlingen in een toekomst in de wetenschap en chemie.”