Nieuws uit 2017

Hieronder vindt u het 2017 nieuws over onze fabriek.

Bemoedigende eerste resultaten met proefinstallatie voor GenX-emissievermindering
05 September, 2017

Chemours heeft vandaag de eerste resultaten bekendgemaakt van de testen die met de proefinstallatie gedaan worden om de emissie in afvalwater van de GenX polymerisatiehulpstof (PHS) FRD903 op de vestiging in Dordrecht verder terug te dringen. In de PDF hieronder de mediaverklaring van Chemours met meer informatie.
>>  bekijk de pdf

 

Kom langs voor een persoonlijke rondleiding bij Chemours en DuPont
12 juli, 2017

​Bij Chemours en DuPont zijn we open en transparant over wat we doen. We vinden het belangrijk dat u als buurtbewoner een goede indruk krijgt over hoe wij te werk gaan. We nodigen u daarom van harte uit voor één van onze persoonlijke rondleidingen over ons terrein in Dordrecht. Elke vrijdagmiddag in de periode van 14 juli tot en met 1 september wordt u door één van onze collega’s rondgeleid. Wilt u graag meer weten over onze manier van werken en neemt u graag een kijkje op ons terrein? Ga dan naar welkombijchemoursendupont.nl om u in te schrijven. Tot dan!

 

iSZW rapport over het gebruik van de polymerisatiehulpstof PFOA door DuPont
5 juli, 2017

Chemours heeft als de rechtsopvolger van DuPont voor de fluorpolymerenfabricage in Dordrecht, de gevraagde historische informatie verstrekt aan de Inspectiedienst van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (iSZW) voor haar rapport over veilige werkpraktijken. Voor meer informatie:
>>  bekijk de pdf

 

Chemours zet verdere stappen om GenX-emissies te verminderen
06 juni, 2017

Chemours in Dordrecht zet verdere stappen om de uitstoot van GenX-emissies te verminderen. Deze stappen zijn in lijn met de recente beslissingen van de provincie Zuid-Holland en een bewijs van de voortdurende inzet van het bedrijf voor het milieu.
>>  bekijk de pdf

 

Viering van 50 jaar Fluorpolymeren in Dordrecht
20 mei, 2017

Vijftig jaren geleden opende de vestiging Dordrecht voor het eerst haar deuren als een van de voornaamste producenten van fluorpolymeren. Op 19 en 20 mei zijn de klanten, medewerkers, familieleden en buren samengekomen om het verleden, het heden en de toekomst van deze uitstekende vestiging te vieren.
>>  bekijk de pdf

 

Chemours heeft kennis genomen van het rapport van het RIVM getiteld “PFOA-metingen in bloed. Metingen in serum bij omwonenden van DuPont/Chemours te Dordrecht.” 11 mei, 2017
>>  bekijk de pdf

 

Vermindering GenX emissie in afvalwater met investering in proefinstallatie
20 April 2017

Chemiebedrijf Chemours gaat in een grootschalige proefinstallatie investeren om de emissie van GenX in afvalwater verder terug te dringen.
>>  bekijk de pdf

 

Informatie over BRZO-inspectierapporten
29 maart 2017

Als één van de 400 Brzo-bedrijven in Nederland wordt Chemours regelmatig gecontroleerd door de overheid. De resultaten van deze inspecties worden bekend gemaakt via openbare samenvattingen. In de PDF een actueel overzicht van BRZO-inspecties bij Chemours.
>>  bekijk de pdf

 

Stel U kandidaat voor onze Burenraad
17 maart 2017

Chemours zoekt nadrukkelijk de dialoog met u, onze buren. Wij nodigen u uit om u kandidaat te stellen voor de Burenraad van Chemours en DuPont. Meld u aan op omgeving@chemours.com.
>>  bekijk de pdf