Headshot wearing hardhat in orange hexagon.

Grote onderhoudsbeurt in Dordrecht op stoom

De grote onderhoudsbeurt van alle fabrieken op onze productielocatie in Dordrecht is goed op stoom en duurt tot 10 november 2018.
  » bekijk de pdf
Two Leaves in orange hexagon.
Chemours koppelt maatschappelijk verantwoorde doelen aan groeistrategie
Na de aankondiging dat Chemours circa € 75 miljoen gaat investeren in de fabriek in Dordrecht, met als doel onder meer een reductie met 99% van de totale GenX-emissies tegen het einde van 2020, heeft Chemours ook zijn wereldwijde ambities op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen & produceren bekend gemaakt.
  » bekijk de pdf
Chat bubbles in orange hexagon.
Chemours neemt belangrijke stappen om uitstoot te minimaliseren
Chemours is van plan om circa € 75 miljoen te investeren in de fabriek in Dordrecht, met als doel een significante verlaging van alle emissies van organische en gefluorideerde stoffen. Chemours beoogt een reductie met 99% van de totale GenX-emissies tegen het einde van 2020, in vergelijking met de emissie niveaus van 2017.
  » bekijk de pdf
Orange Heagon with an outline of a heart beating inside.
GenX-waterlozing naar minder dan 148 kilogram per jaar
Chemours vertrouwt vanaf 1 januari 2019 op resultaten uit proef met koolbedden om een niveau van jaarlijkse indirecte FRD903-waterlozingen van 148 kilogram of lager te bereiken.
  » bekijk de pdf
Orange Heagon with an outline of a heart beating inside.
Koolstofbedden verminderen GenX-lozing in water met meer dan 85%
Chemours in Dordrecht heeft, als blijk van zijn toewijding aan verantwoord milieubeheer, de waterlozingen van de GenX polymerisatiehulpstof FRD903 significant verminderd door de inzet van een filterinstallatie met koolstofbedden.
  » bekijk de pdf
Two Leaves in orange hexagon.
Reactie op bevindingen in ILT-rapport over afvalstroom van Chemours
Chemours heeft het rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), getiteld ‘Afvalstromen van Chemours’, bestudeerd en wij zijn het sterk oneens met een aantal van de observaties daarin.
  » bekijk de pdf
Headshot wearing hardhat in orange hexagon.
Informatie over BRZO-inspectierapporten
In de PDF een actueel overzicht van BRZO-inspecties bij Chemours.
  » bekijk de pdf
Headshot wearing hardhat in orange hexagon.
Capaciteitstest ketel veroorzaakt mogelijk geluidsoverlast op 19 april 2018
Op donderdag 19 april 2018 aanstaande dient – conform wettelijke veiligheidsrichtlijnen - bij Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht een capaciteitstest van een ketel uitgevoerd te worden.
  » bekijk de pdf
Two Leaves in orange hexagon.
Chemours dient een herziening van haar vergunning in om de totale emissies in Dordrecht aanzienlijk te verlagen
Chemours heeft verdere stappen ondernomen om de totale emissies naar water en lucht aanzienlijk te verminderen door formeel een aanvraag in te dienen voor de herziening van de bedrijfsvergunning in Dordrecht.
  » bekijk de PDF
Chat bubbles in orange hexagon..
Kom op 20, 21 of 22 april 2018 op bezoek tijdens de Open Poortdagen
Op 20, 21 en 22 april 2018 zetten Chemours en DuPont samen de poort aan de Baanhoekweg in Dordrecht open voor omwonenden uit de omliggende gemeenten en andere belangstellenden. Drie dagen lang is iedereen welkom om kennis te maken met wat Chemours en DuPont doen, hoe wij werken aan de Baanhoekweg en wie wij zijn.
  » bekijk de pdf
Milieujaarverslag Chemours over 2015

In dit jaarverslag leest u over de veiligheids- en milieuprestaties van Chemours in 2015. Ook vertellen medewerkers over hun passie voor veilig werken.

Two people enjoying 50 year celebration.
50 jaar fluorpolymeren in Dordrecht

In onderstaande link wordt de geschiedenis van 50 jaar fluorpolymeren in Dordrecht uitgelicht en stilgestaan bij de viering daarvan.

Dit is Chemours in Dordrecht

Chemours Netherlands B.V. in Dordrecht is de belangrijkste productielocatie voor fluoropolymeren zoals Teflon™ en Viton™ in Europa. The Chemours Company is in 2015 afgesplitst van DuPont en als beursgenoteerd bedrijf zelfstandig verder gegaan. Het is een jonge en energieke onderneming met meer dan 200 jaar ervaring in het maken van chemicaliën. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn topprioriteit. Graag leggen wij uit wat we doen, welke belangrijke stappen wij nemen om onze uitstoot te minimaliseren en hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.​